حجتالاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری که به عنوان سخنران آغازین در وبینار "واکاوی نقش شهید سردار قاسم سلیمانی در مسأله افغانستان" صحبت میکرد، گفت: شهید سلیمانی به طور مطلق برای خدا زندگی کرد و به خاطر خدا مرگ را در آغوش کشید و در طول حیات طیبهی خود نیز هرگونه خدمتی که در عرصههای متفاوت ایفا کرد با محوریت همین تفکر و اندیشه بود. بنابراین باید از این شخصیت گرانقدر تجلیل مناسب به عمل آورد، بویژه ما افغانستانیها موظف هستیم که بیش از هر کس دیگری از این شهید تجلیل بکنی، به دلیل آنکه سردار سلیمانی حق بزرگی بر گردن ما دارد.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از آوا، همزمان با فرا رسیدن اولین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، رهبر جبهه مقاومت علیه گروه داعش و شبکههای تروریستی در منطقه و فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، وبینار (کنفرانس آنلاین) "واکاوی نقش سردار سلیمانی در مسأله افغانستان"، بعدازظهر امروز شنبه (20 جدی/ دی) از سوی جمعی از نخبگان و فرهنگیان افغانستانی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مزاری که در وبینار واکاوی نقش شهید سردار قاسم سلیمانی در مسأله افغانستان صحبت میکرد، در رابطه با شخصیت آن شهید ابراز داشت: شخصیت سردار سلیمانی آنقدر بزرگ و باعظمت است و آنقدر موضوعات متفاوت و متنوع در رابطه با این شهید مطرح است که هر مقدار صحبت بکنیم و هر مقدار بنویسیم کم است. اگر چه از سال گذشته تا حالا نیز شخصیتها و جریانهای متعددی در رابطه با این شهید گفتند و نوشتند و برنامههای متعدد و گوناگونی اجرا شد، اما گمان نمیکنم که گوشهی کوچکی از شخصیت این بزرگوار تبیین و تفسیر شده باشد و در سطح افکار عمومی روشنگری صورت گرفته باشد.
شهید سلیمانی عبد مطلق خداوند بود
حسینی مزاری یکی از مولفههای بزرگ شخصیت سردار سلیمانی را عبد بودن ایشان دانست و عنوان کرد: شهید سلیمانی به طور مطلق برای خدا زندگی کرد و به خاطر خدا مرگ را در آغوش کشید و در طول حیات طیبهی خود نیز هرگونه خدماتی که در عرصههای متفاوت ایفا کرد با محوریت همین تفکر و اندیشه بود. بنابراین باید از این شخصیت گرانقدر تجلیل مناسب به عمل آورد، بویژه ما افغانستانیها موظف هستیم که بیش از هر کس دیگری از این شهید تجلیل بکنیم. به دلیل آنکه سردار سلیمانی حق بزرگی بر گردن ما دارد.
رئیس مرکز تبیان در تکمیل مطلب فوق اظهار داشت: شهید سلیمانی از روزی که در سپاه قدس مسئولیت احراز کرد ورود جدی به مسائل افغانستان داشت، بخصوص از زمان دولت مجاهدین و بعد از پیروزی جهاد ایشان، در کنار دولت افغانستان و شهید ربانی و شهید احمدشاه مسعود قهرمان ملی کشور حضور جدی داشت و سعی میکرد در راستای استحکام و استقرار و تداوم این حاکمیت تاثیر داشته باشد و کمکگر این حکومت در عرصههای مختلف نظامی، امنیتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی باشد.
پیروزی جبههی مقاومت نیز مرهون و مدیون زحمات شهید سردار سلیمانی است.
این آگاه مسایل سیاسی افزود: من در جریان هستم که یک روز قبل از سقوط کابل در سال 1375 به دست طالبان، صحبت از حضور سردار سلیمانی در سفارت جمهوری اسلامی ایران بود. قطعا نجات حکومت از دست طالبان و عقبنشینی سران و دستاندرکاران حکومت مجاهدین به سمت دره پنجشیر با پیشنهاد و هدایت و رهبری این سردار صورت گرفته است. همچنین شهید سلیمانی در زمان مقاومت نیز در راستای سازماندهی جبههی مقاومت، در جهت تمویل و حمایتهای همهجانبهی این جبهه نقش برجسته و جدی دارد؛ چنانچه ما شاهد حضور این شخصیت در پنجشیر، در جلسات متعدد با سران و رهبران این جبهه بخصوص شهید احمدشاه مسعود قهرمان ملی کشور هستیم و این جلسات ممتد و مستمر بوده است. حالا چه این سردار در پنجشیر حضور پیدا میکرده، دیدارهایی داشته است و چه زمانی که سران جبههی مقاومت عازم ایران میشدند قطعا با این سردار نشست و ارتباط داشتند. بنابراین پیروزی جبههی مقاومت نیز مرهون و مدیون زحمات شهید سردار سلیمانی است.
حسینی مزاری در این رابطه ادامه داد: "من در مجالس و محافل مختلف در کابل خطاب به غربیها و امریکاییها عنوان کردم که شماهایی که ادعا میکنید ما در افغانستان دموکراسی و آزادی بیان آوردیم، اگر احتمالا یک چنین سیستمی در افغانستان وجود داشته باشد و تعیین سرنوشت کشور به دست مردم افغانستان صورت بگیرد، قطعا این فرآیند نتیجهی زحمات سرداران مقاومت در جبهات مقاومت در پنجشیر و درهصوف و بلخاب و یکاولنگ و جایجای کشور به رهبری شهید قهرمان ملی احمدشاه مسعود و کمکها و هدایات جدی شهید سردار سلیمانی و یاران و همکاران باوفایش در امور افغانستان میباشد.
نقش سردار سلیمانی در تاسیس و تثبیت ساختار حکومت افغانستان در دوران پساطالبان
وی در رابطه با نقش شهید سلیمانی در تعیین و تثبیت نظام کنونی افغانستان به اجلاس بن اشاره کرده و خاطرنشان کرد: در دوران پسا طالبان نیز سردار سلیمانی نقش بسیار جدی ایفا کرده است؛ چنانچه جناب آقای دکتر ظریف وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با یکی از رسانههای خصوصی افغانستان عنوان کرد که در اجلاس بن ترکیب دولت افغانستان شاهی به تصویب رسید و محمدظاهرخان شاه سابق افغانستان به عنوان پادشان و جناب آقای سیرت به عنوان نخستوزیر تعیین گردیده و قضیه تمام شده بود، اما با پیگیری سردار سلیمانی و تلاشهای دیپلوماتیک و فعالیتهای جدی ایشان در عرصهی افغانستان و ایران و منطقه، ورق برگشت و سیستم شاهی به هم خورد و ساختار کنونی که نزده سال است با حضور همهی گروهها و احزاب و اقوام و اقلیتهای مذهبی در افغانستان حاکمیت میکند طرحریزی و تثبیت شد.
شهید سلیمانی در تمام عرصههای در افغانستان تاثیرگذار بوده است
حسینی مزاری با بیان اینکه شهید سردار سلیمانی در طول نزده سال اخیر در راستای تامین صلح و مبارزه با تروریزیم و در جهت استحکام و استقرار دولت نوپای بعد از سقوط طالبان نقش اساسی داشه است، خاطرنشان کرد: شهید سردار سلیمانی نه تنها در عرصهی سیاسی و امنیتی در عرصهی افغانستان تاثیرگذار بوده است بلکه در عرصهی اقتصادی و بازسازی و فرهنگی و اجتماعی نیز تاثیرگذار بوده است. چنانچه ساختن جادهی اسلامقلعه تا هرات نیز با طراحی و پیشنهاد و حمایت سردار سلیمانی صورت میگیرد؛ جادهای که امروز نزده سال است همچنان باثبات و پابرجا مورد بهرهبرداری مردم قرار میگیرد اما جادهی که امریکاییها در اوایل حکومت انتقالی از کابل تا قندهار و هرات ساختند، همان یک سال دو سال اولیه از بین رفت و پوسید و امروز مردم در آن مسیر با چالشهای مختلفی مواجه میباشند.
خدمات شهید سلیمانی در در سایر کشورها نیز به نوعی خدمت به مردم افغانستان بود
این آگاه مسایل منطقه و جهان اسلام در ادامه با اشاره به این نکته که دیگر خدمات شهید سلیمانی در سایر کشورها بخصوص در عراق و سوریه نیز به نوعی خدمت به مردم افغانستان است، گفت: مردم افغانستان در یک مقطع دشواری که عراقیها و سوریها گرفتار آن شدند، وظیفه داشتند که در راستای حمایت از اماکن مذهبی به کمک برادران و خواهران عراقی و سوری خود بشتابند، اما با توجه به مشغلهها و گرفتاریهای مردم و شخصیتهای افغانستان، این مسئولیت را شهید سلیمانی به نحو مطلوب انجام داد و ما دیدیم که الحمدلله باعث شد تروریزم در عراق و سوریه شکست بخورد و کوچکترین تعرضی به اماکن مذهبی ما در این دو کشور صورت نگیرد.
حضور در جبهه مقاومت علیه صهیونیزم، جدای از وظیفهی ایمانی مردم ما، از لحاظ سیاسی و نظامی به نفع افغانستان بود.
حسینی مزاری ادامه داد: خدمات بسیار گستردهی شهید سلیمانی در عراق، سوریه، لبنان، یمن و جایجای کشورهای اسلامی، قطعا به نوعی کمک به مردم افغانستان است، گذشته از اینکه وظیفهی ما بوده که از نگاه ایمانی در آن جبهات حضور به هم برسانیم، از نگاه سیاسی و امنیتی نیز این حضور به نفع مردم افغانستان بوده است. طبعا اگر عراق و سوریه و همچنان یمن و لبنان به کام صهیونیزم جهانی سقوط میکرد دستدرازی به مسایل افغانستان و مشکلات و معضلات کشور بیش از حالا میشد. هرچند اکنون نیز ما معتقد هستیم مشکلاتی که در افغانستان وجود دارد و به آن دامن زده میشود ناشی از دخالتهای صهیونیزم جهانی با همکاری امریکا و اروپاییها بوده است، اما در آن زمان خیلی جدیتر میشد؛ بنابراین شکست صهیونیزم در عراق و سوریه و لبنان و یمن به نفع کل امت اسلامی است.
دو پیشنهاد به دولت، ملت و شخصیتهای افغانستان
حسینی مزاری در بخش پایانی سخنان خود، به ارائهی دو پیشنهاد به دولت و ملت و شخصیتها و جریانهای افغانستان در دو جهت پرداخت.
دولت و مردم افغانستان از اندیشهی شهید سلمیانی هراس نداشته باشند
وی در توضیح پیشنهاد اول خود ابراز داشت که دولت و مردم افغانستان از شهید سردار سلیمانی و نام و افکار و اندیشه و عقبهی فکری ایشان به هیچ وجه نترسند. درست است که دشمن طی نزده سال در برابر افکار و اندیشههایی مثل اندیشهی سلیمانی تبلیغ و کار کرده و در سطح عموم مردم افغانستان برنامههای مختلفی تنظیم کرده تا جدایی و نه تنها جدایی بلکه اصطکاک بین مردم افغانستان و این فکر و اندیشه ایجاد نماید، اما دولت و مردم افغانستان بایستی منافع دینی و ملی خودشان را درک بکنند.
باید به این درک عمومی رسید که اندیشهی شهید سلیمانی به نفع صلح و ثبات افغانستان است
رئیس مرکز تبیان در تبیین مطلب فوق اظهار داشت: دشمنان بخصوص در یک سال اخیر تبلیغات و فعالیت در دو جهت داشتهاند. از یک طرف سعی کردهاند مردم و شخصیتهای افغانستان را از نزدیک شدن به این فکر و اندیشه بترسانند، حتی مانع برگزاری مجالس و محافل در رابطه با شهید سلیمانی شدند و میشوند و از طرف دیگر سعی کردند که چنین بنمایانند که گویا مردم افغانستان علاقه ندارند که از شهید سلیمانی تجلیل بکنند و نه تنها علاقه ندارند بلکه از شهید سلیمانی تنفر دارند و میترسند و میهراسند با این دیدگاه که شخصیتهایی همچون شهید سلیمانی باعث ناامنی باعث ازدیاد جنگ و کشتار و ترور میشود. بله دشمن این حرکات را داشته است، اما کار دشمن هم طبیعی است و ما انتظار هم داریم که آنان بیش از اینها کار بکنند، اما دولت و مردم افغانستان بایستی با مشاهدهی این حجم از حساسیت دشمن در برابر تفکر و اندیشهی شهید سلیمانی، باید به این درک برسند که تفکر و اندیشهی سردار سلیمانی به نفع ما و به نفع صلح و ثبات و امنیت کشور خواهد بود.
اندیشه شهید سلیمانی خدامحور و دینمحور است
حسینی مزاری، اندیشهی شهید سلیمانی را اندیشهای خدامحور و دینمحور دانست و گفت: ما سالها در افغانستان داد زدیم که ای مردم عزیز و ای دولت افغانستان اگر قرار است در افغانستان صلح و ثباتی ایجاد شود باید ابتدا خدامحوری و دینمحوری ایجاد گردد، ما باید از خدا استمداد بجوییم و بر اساس قانون و مقدرات الهی در قرآنش از طریق پیامبر و ائمه معصومین (ع) عمل نماییم. این حلقهی مفقودهای است که ما را در راه مبارزه با ناامنیها و تروریزم و در راستای ساختن افغانستانی آباد و امن یاری میرساند.
ما باید به اندیشهی سردار سلیمانی نزدیک شویم و آن را عملی کنیم
رئیس مرکز تبیان، شهید سلیمانی را نمونه و الگوی حاضر و ثابت و اثرگذارِ تفکر و اندیشهی خدامحوری دانست و خاطرنشان ساخت: تفکر و اندیشهی شهید سلیمانی در هر جایی که حضور داشته، پرمنفعت بوده است، بنابراین ما باید نه تنها از تفکر آن شهید نترسیم، بلکه نسبت به این اندیشه محبت و عشق بورزیم و به آن نزدیک شویم و این اندیشه را در متن زندگی روزانهی خود عملی و اجرایی کنیم.
ضرورت بهرهگیری از تجربهی ایجاد جبههی مقاومت
حسینی مزاری در تشریح جهت دوم پیشنهاد خود به مردم و دولت افغانستان عنوان کرد: دولت و مردم و شخصیتها و جریانها و احزاب سیاسی اسلامی کشورمان بایستی از تجربیات این شهید بخصوص در عرصهی ایجاد جبههی مقاومت بهرهبرداری کنند. چرا که امروز یکی از راههای مهم و عمدهای که میتواند ما را بر علیه تروریزم و در جهت تامین امنیت افغانستان موفق نماید ایجاد جبههی مقاومت است.
دولت افغانستان به موانع ایجادشده از جانب غربیها در راستای ایجاد جبهه مقاومت اهمیت ندهد
این آگاه مسایل سیاسی خطاب به دولتمردان افغانستان پیشنهاد داد: دولت افغانستان باید خودش پیشگام شود و گام اول را بگذارد و این جبهه را ایجاد و سازماندهی و حمایت بکند و به پارازیت و اذیتها و موانع هیچ کس دیگری بخصوص غربیها که در این جهت ایجاد مانع خواهند کرد، اهمیت ندهد.
مجاهدین و مسئولین احزاب سیاسی با مشورت و حمایت دولت، جبهه مقاومت تشکیل دهند
وی افزود: حالا اگر دولت افغانستان به خاطر همین فشارهایی که ممکن است از طرف امریکاییها و غربیها برایش ایجاد گردد نمیتواند در راستای ایجاد جبههی مقاومت اقدامی بکند، اما جهادیها و سران و مقاومتگران و مسئولین احزاب سیاسی و اسلامی ما باید گرد هم بیایند و جبههی مقاومت را البته با مشورت و حمایت معنوی و فکری دولت، اما به صورت مستقل ایجاد نمایند. به این خاطر که فردا اگر دولت افغانستان از طرف غربیها تحت فشار قرار گرفت، برای دولتمردان این توجیه وجود داشته باشد که این جبههی مقاومت با ما ارتباطی ندارد و مستقل است و مردم و شخصیتها دارند کار خود را می کنند و از دست ما هم کاری ساخته نیست.
باید از تجربیات شهید سلیمانی در راستای ساختن افغانستانی آباد و آزاد بهرهبرداری کرد
حجتالاسلام والمسلمین حسینی مزاری در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که مردم افغانستان بتوانند با استفاده از تجربهی اندیشه و جبههی مقاومت، کشور را از کام بحران فعلی نجات بدهند. به گفتهی حسینی مزاری، مردم بایستی تجربیات اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و همهی ابعاد شخصیتی شهید سلیمانی را مورد مطالعه و مداقه قرار بدهند و از تجربیات ایشان در راستای ساختن افغانستانی آباد و آزاد اسلامی نهایت بهره را ببرند.
این در حالی است که به گفته برگزارکنندگان این وبینار، افغانستان پس از مسأله فلسطین، دومین چالش بزرگ و دیرپای جهان اسلام در یک قرن گذشته است. در این بین، با پیروزی انقلاب اسلامی و تأسیس جمهوری اسلامی در ایران به رهبری امام خمینی(ره)، در بیش از چهار دهه قبل، نظام و دولت جمهوری اسلامی همواره به دنبال کمک به حل بحران افغانستان و حمایت از مردم کشور برآمدند و این کشور، به خصوص اینکه به دلیل همسایگی به صورت مستقیم از بیثباتی در افغانستان تأثیر میپذیرد، نقش بسزایی در طول دوران جهاد مقدس مردم افغانستان، پیروزی این جهاد و همچنین شرایط بغرنج به وجود آمده پس آن، دوره مقاومت علیه رژیم طالبان و در نهایت، دوره پس از کنفرانس بن و سقوط طالبان به نفع صلح، ثبات و آبادانی کشور بازی کرده است.
در این بین، یکی از چهرههای کلیدی و برجسته ایرانی که پیرامون قضایای افغانستان فعال بوده و نقش بارزی در برقراری ارتباط، مشورت و کمک به گروهها و جریانهای مختلف کشور بازی کرده و سفرهای مختلف و متواتری به افغانستان داشته، سردار شهید قاسم سلیمانی بوده است.
به دنبال شهادت این پیشتاز مقاومت اسلامی در سطح منطقه و جهان، عکسهایی از نشستها و جلسات سردار سلیمانی با احمدشاه مسعود، قهرمان ملی کشور و نزدیکان او در صفحات اجتماعی منتشر شد و به یکباره، نقش برجسته او را در مسأله افغانستان نمایان ساخت.
شهادت سردار سلیمانی، با وجود برخی ممانعتها و محدودیتها در فضای کنونی افغانستان، با واکنشهای منفی گستردهای همراه شد. یکی از این واکنشها در میان رهبران سیاسی و جهادی افغانستان بود که خود بیانگر نقش و جایگاه سردار سلیمانی در مسأله افغانستان است. دولت افغانستان نیز در پی این حمله تروریستی، ضمن نکوهش و محکومیت آن، آن را به دولت و ملت ایران تسلیت گفته است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/21878
تگ ها: